Naftariërs

Naftariërs stammen af van de kleur geel. Ze zijn onsterfelijk, hebben katachtige ogen en kunnen vliegen. Ze leven voornamelijk in het gebied Wind, zijn goed in het detecteren van energieën en hebben vaak blond of rood haar.

Nafatriërs zijn met hun directe familieleden gelinkt. (ouders, broers, zussen, kinderen) Ze kunnen ook met een partner gelinkt worden door bloed. Op die manier kunnen ze alles van elkaar te weten komen en met elkaar communiceren. Ook kunnen ze via die link emoties delen.

Als wapens gebruiken ze nagels, die lijken op boemerangs. De wapens zijn gelinkt aan de persoon die ze draagt, net zoals bij familiebanden. Ze bestaan uit een materiaal dat moet rusten en groeien. De nagels groeien als ze goed gebruikt worden en hebben een ivoorkleur. Op hun 12e verjaardag ontvangen naftariërs de nagels. Een goede worp kan op 1km afstand iemand onthoofden.

Naftariërs eten geen gevogelte of dieren die kunnen vliegen. Ze eten wel wild zoals herten en zwijnen en ook kleine beesten als konijnen en muizen. Ze houden niet van groente en hebben weinig geduld om op hun eten te wachten. Regelmatig eten ze half rauw vlees. Het zijn jagers. Ze hebben veel tradities en gewoonten en een groot eergevoel.

Ze slapen vaak in hangmatten in bomen of hutten zo hoog mogelijk en voelen zich het prettigs als er een storm bezig is.

Naftariërs hebben een hese stem.