Kort verhaal: De infectie

Dit korte verhaal speelt zich 700 jaar voor Chaos in de woestijn af en laat zien hoe de indraghi op de wereld Gharmara terecht zijn gekomen.


Sisanra steunde met haar handen op haar bovenbenen om op adem te komen. Haar schouders en spieren waren verkrampt, haar lichaam te oud voor deze inspanning. Hopelijk had ze de klim niet voor niets gemaakt zo laat in de avond. Ze veegde het zweet van haar gezicht en richtte haar aandacht op de stad Mhin, die zich ver onder haar majestueus in het dal ontvouwde. Kleurrijke daken, prachtige koepels en kronkelende straten glinsterden als juwelen in de nacht.

‘Meesteres?’ klonk een zachte stem achter haar. ‘Gaat alles goed?’

‘Ik hoop het, meisje. Ik hoop het.’ Sisanra speurde naar iets dat haar onheilspellende voorgevoel weg kon nemen. Het hart van kennis, de grootste academie van Mhin, stak hoog boven de andere gebouwen uit. Haar torens reikten als speren omhoog en waren ingelegd met lichtgevende runen. Achter de ramen brandde een warm licht. Ook het marktplein ervoor was een oase van kleur en leven. Alles zag eruit zoals het hoorde: grote lantaarns die tussen de kraampjes hingen, mensen die een boek lazen op de rand van de fontein en vuurspuwers en acrobaten die een optreden gaven op een verhoogd platform.

Lees hier het hele verhaal gratis

Download hier het e-book als epub formaat