Vuur, bier en ideeën

Soms is het er opeens, een idee. En als het daarbij blijft is het prima, maar als er daarna nog een idee komt en dan nog een, dan is het lastig kiezen. Na het afronden van mijn serie over Het Patroon, was het even zoeken naar een nieuw begin. Meerdere verhalen riepen om mijn aandacht, maar welke verdient het om als eerste geschreven te worden? Eerst dacht ik dat het leuk was om een stand-alone te schrijven. Gewoon een keer wat anders. Ik was dus vol goede moed begonnen aan het uitwerken van een idee. Het eerste hoofdstuk was af, maar toch raakte ik niet enthousiast. Het verhaal lijkt me nog steeds heel leuk, maar het heeft meer tijd nodig. Misschien niet eens meer tijd, maar meer rust in mijn hoofd. Ik ben er namelijk achtergekomen dat ik nog niet klaar was met een aantal personages uit de vorige serie. Ik wist dat ze uiteindelijk een eigen boek zouden krijgen, maar ik dacht dat dat iets zou zijn voor de toekomst. Mooi niet dus. Ze bleven maar tot me spreken tot ik uiteindelijk luisterde en hun verhaal begon op te schrijven. Al na een paar bladzijden wist ik dat dit het verhaal was dat eerst verteld moest worden. Er is afronding nodig en ik vind de personages ook veel te leuk om al los te laten. En het geweldige is dat het nieuwe verhaal zich afspeelt op een totaal andere wereld. Welke wereld zullen jullie vast wel kunnen raden na het lezen van mijn derde boek, dat uit komt in januari/februari 2019.

Het vuur in de kachel buiten wordt dus weer opgestookt, de wijntjes en biertjes komen tevoorschijn en het uitdenken van een nieuwe wereld is begonnen. Samen met mijn man worden er geweldige wezens verzonnen, de hele wereld wordt uitgetekend en deze keer komt er ook een plattegrond van een belangrijke stad waar het verhaal begint. De ideeën stromen binnen en de personages hebben het verhaal alweer in eigen handen genomen. In Sondar was het de Regenboogrivier waar de zeven rassen uit zijn ontstaan. Ook in deze wereld zijn kleuren belangrijk, maar op een totaal andere manier. Ik ben enthousiast :)

13 februari 2020 om 09:24 Dianne: Hoi Eva, ik zie nu pas je reactie :o Heel leuk om te horen dat je de serie geweldig vindt :) Dank je wel! De nieuwe serie (tweeluik) staat gepland voor begin 2022 en begin 2023. Dat duurt dus nog even. In de tussentijd zullen het vierde en vijfde deel van het patroon nog uitkomen. En eind maart komt er ook een jeugdboek uit (stand-alone), vol met puzzels, raadsels en geheimen.
4 augustus 2019 om 19:56 Eva: Ik ben net begonnen met de serie het patroon en het is geweldig! Wanneer komt deze nieuwe serie uit?
6 juli 2018 om 16:15 Liz: Trots en benieuwd!
5 juli 2018 om 11:48 Esther: Leuk! Ik ben heel benieuwd :) wordt vast weer een serie? Jij hebt te veel ideeën, ben heel benieuwd!

Leuk artikel? Ik schreef ook de volgende boeken: