Koppige schapen enzo

Ik weet niet of het aan mijn schrijversbrein ligt of dat het bij iedereen zo gaat, maar als ik niet kan slapen en uit verveling schapen ga tellen, gaat dat nooit zoals ik denk dat het hoort te gaan. Voor mijn gevoel zien de meeste mensen een wei met schapen en beginnen ze ergens met tellen. Of misschien huppelen de dieren achter elkaar over een grote dam? Of de Donald Duck versie waar ze over een hek springen?

Bij mij gaat het altijd anders. Ze lopen over een trap naar beneden (tja, schapen doen dat blijkbaar in mijn slapeloze brein) en struikelen dan over elkaar. Ze eindigen in een massa poten en wol, waardoor tellen echt heel moeilijk wordt. Als ik het ze dan makkelijk wil maken en verzin dat ze om de beurt uit een vliegtuig moeten springen, gaat het ook niet goed. De een duikelt in een razendsnel tempo op de grond af terwijl het andere schaap zijn parachute midden in het vliegtuig openklapt.

Als je ze wilt tellen zit er ook altijd wel één tussen die niet wil lopen en gewoon blijft staan. Pff. En als een ander schaap het hardnekkige dier dan een schop verkoopt, vliegt de eerste door de lucht en landt natuurlijk boven op de al eerder getelde schapen. Zij zijn het daar mekkerend mee oneens, chaos breekt uit en in plaats van slapen moet ik dan eerst de ontevreden dieren weer tot rust brengen.

De schapen hebben bij mij over koorden gedanst, zijn op wintersport geweest, hebben trampoline gesprongen en zijn in een reuzenrad gestapt. In het laatste geval zou je denken dat ze makkelijk te tellen zijn. Eén per gondel, maar geloof me ook dat loopt uit de hand. Sommige moeten natuurlijk weer klimmen en de schapen in de rij worden ongeduldig. Ze verdringen elkaar waardoor een schaap een poot tegen zijn kop krijgt, dat schaap reageert verontwaardigd en voordat ik het doorheb zitten ze onder de blauwe plekken, hebben ze gebroken poten en blijft er een bloedbad over :o

Rond sinterklaastijd krijgen ze een mooie mijter, rond pasen blijft een schaap maar eieren leggen en kan ik die tellen en rond oud en nieuw is het gewoon een gezellige bende met bier, wijn, oliebollen, vuurwerk en vanzelfsprekend… schapen.

Ze zijn ook wel eens achter elkaar verdronken in de zee. In het laatste geval hoop ik dan maar voor de denkbeeldige beestjes dat ik snel in slaap val.

Wat ze overigens wel allemaal gemeen hebben is hun schattige, donzige, witte vacht. Iets meer tekenfilm schaap dan de realistische variant, maar goed… Ik ben benieuwd wat ze vanavond zullen uitspoken ;)

1 oktober 2018 om 18:28 PapC: Als er 1 schaap in de hoge boom zit dan vangen de andere schapen veel wind en wordt de put gedempt. Want veel makke schapen in de put geven nog geen zomer.
19 september 2018 om 10:33 Esther: Superleuk en grappig stukje heb je weer geschreven! Altijd even beeldend, ik zie het zo allemaal gebeuren. Ik ben benieuwd of er vannacht ook een schaapje mijn dromen binnen dringt :)
19 september 2018 om 10:20 Liz de Jager: Leuk geschreven zeg.. vol humor..

Leuk artikel? Ik schreef ook de volgende boeken: